Direct naar inhoud
Ministerie van Buitenlandse Zaken

Over deze site - Ambassade van Finland, Den Haag : Actueel

AMBASSADE VAN FINLAND, Den Haag

Ambassade van Finland
Fluwelen Burgwal 58
2511CJ Den Haag, Nederland
Tel. +31-70-346 9754, sanomat.haa@formin.fi
English | Nederlands | Suomi | Svenska |  | 
Font normaalFont groter
 

Over deze site

De website Finlande.nl is een kanaal voor verspreiding van informatie en voor dienstverlening door de ambassade en het Finse Ministerie van Buitenlandse zaken ten behoeve van buiten- en binnenlandse gebruikers. Deze web-service bestaat in het Fins, het Zweeds, het Engels en het Nederlands, alhoewel niet alle materiaal in de vier talen voorhanden is.

De startpagina bevat de meest recente artikelen over Finland, de Finse cultuur of de activiteiten van de ambassade in Nederland. In de sectie Nieuws van het Ministerie van Buitenlandse Zaken vindt u de laatste perscommuniqués en toespraken of artikelen gepubliceerd door het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

De pagina Actueel bevat artikelen van de ambassade, artikelen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken - die uit de formin.finland.fi -pagina worden genomen - en informatie voor de reizigers. Op de actuele berichten kan men zich abonneren om ze als RSS-feed met een RSS-lezer te ontvangen.

De Culturele kalender geeft informatie over de Finse culturele evenementen in Nederland (tentoonstellingen, concerten, lezingen e.a.)

De pagina Ambassade geeft informatie over het personeel van de ambassade, geschiedenis van de diplomatieke betrekkingen tussen Nederland en Finland alsmede informatie over het ambassadegebouw en de residentie.

De pagina Consulaire diensten geeft informatie uitsluitend in het Fins en het Zweeds over de consulaire dienstverlening door de ambassade.

Het onderdeel Diensten bevat informatie over paspoorten, visa, consulaire diensten en verblijfsvergunningen. Er is ook informatie over diensten voor bedrijven en een sectie Veel gestelde vragen

De pagina Links geeft een overzicht van interessante links met informatie over Finland, Finse organisaties in Nederland alsmede inlichtingen over Nederland.

Met de functie Commentaar kan men een e-mail naar de ambassade zenden.

Op de pagina Contact vindt men o.a. de openingsuren voor het publiek van de ambassade en van de consulaire diensten, rijinstructies naar de ambassade alsmede de lijst van de feestdagen waarop de ambassade gesloten is.

Speciale diensten

De informatie van het onderdeel Actueel kan ook als RSS-feed (Really Simple Syndication/Rich Site Summary) ontvangen. De gebruiker kan zich op nieuwe berichten abonneren zodat die naar zijn RSS-lezer worden gezonden. Zo kan men ook zonder de site regelmatig te bezoeken steeds de meest recente berichten lezen.

RSS-leessoftware kan gratis van het internet gehaald worden. Instructies voor het gebruik van RSS-feeds kan man onder meer op de volgende webpagina vinden:

- http://syndicatie.kennisnet.nl/watisrss/hoerssgebruiken

Navigatie op de site

Bovenaan rechts op elke pagina vindt men de keuzes voor verschillende talen, het siteplan, het commentaarformulier en de zoekfunctie.

Via de keuzetoetsen komt men bij de Finse, Nederlandse, Engelse en Zweedse versie van de website. Bij het bekijken van een bericht of document kan men ook altijd zien of dit in andere talen beschikbaar is.

Het siteplan is hiërarchisch opgebouwd: door het plusje voor een woord te klikken krijgt men een lijst met koppelingen naar het onderliggende niveau te zien alsmede de inhoud van deze pagina's.

Met het commentaarformulier kan man allerlei berichten naar de ambassade verzenden. De ambassade probeert zo snel mogelijk de opmerkingen en vragen te beantwoorden.

Met de zoekfunctie kan men vrij op een of meerdere woorden zoeken. Men kan gebruik maken van het *-teken om op een deel van een woord te zoeken en ook woorden combineren met AND of OR.

Auteursrechten en opnemen van links

De rechten voor de op de website gepubliceerde teksten, afbeeldingen en documenten berusten bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken of bij de rechthebbende die bij het materiaal in kwestie worden vermeld. De rechten voor foto's bijvoorbeeld kunnen eigendom zijn van derden waarmee het Ministerie een overeenkomst heeft afgesloten voor het gebruiken van het beeldmateriaal.

Er mag vrij worden doorgewezen naar teksten en teksten mogen worden overgenomen mits vermelding van de bron. Het gebruik van ander materiaal dient vooraf steeds te worden overeengekomen met het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Doorverwijzen naar afzonderlijke afbeeldingen is niet toegestaan.

Verantwoordelijkheid

De Finse ambassade in Den Haag is samen met de afdeling Communicatie en Cultuur van het Ministerie van Buitenlandse Zaken verantwoordelijk voor de inhoud van de website, die zo veel mogelijk actueel wordt gehouden.

De ambassade is niet verantwoordelijk voor de juistheid van informatie op de websites van derden waarnaar wordt doorverwezen.

Extra informatie

Het onderhouden van de website gebeurt door de Finse ambassade in Den Haag in samenwerking met de afdeling Communicatie en Cultuur van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Print deze pagina

Dit document

Bijgewerkt 22-1-2008


© Ambassade van Finland, Den Haag | Over deze site | Contact