Direct naar inhoud
Ministerie van Buitenlandse Zaken

Soul of the Forest - Ziel van het bos - tentoonstelling van Päivi Arvonen - Ambassade van Finland, Den Haag : Actueel

AMBASSADE VAN FINLAND, Den Haag

Ambassade van Finland
Fluwelen Burgwal 58
2511CJ Den Haag, Nederland
Tel. +31-70-346 9754, sanomat.haa@formin.fi
English | Nederlands | Suomi | Svenska |  | 
Font normaalFont groter
 
Nieuws, 4-4-2018

Soul of the Forest – Ziel van het bos – fototentoonstelling van Päivi Arvonen

In samenwerking met Finnair, Voigt Travel, KONE en Reaktor organiseert de ambassade van 24 april t/m 9 mei 2018 een fototentoonstelling "Soul of the Forest" van Päivi Arvonen in het Atrium van het Stadhuis in Den Haag. De tentoonstelling belicht de schoonheid van de ongerepte natuur in Noordoost-Finland.

Päivi Arvonen is een Finse fotografe en journaliste, die werkzaam is in Finland, Noord-Afrika en het Midden-Oosten, maar ook in Europa, India en Australië. Ze was gevestigd in Cairo, Egypte, van 2004 tot 2016.

Arvonen is gespecialiseerd onder andere in cultuur, culturele communicatie, mensenrechten, milieu, ontwikkelingsprojecten, reizen en onderwijs. Haar artikelen met foto's zijn gepubliceerd in verschillende gerespecteerde en bekende kranten zoals Helsingin Sanomat en tijdschriften in Finland, evenals door het Finse persbureau STT-Lehtikuva Oy. Arvonen heeft ook enkele jaren artikelen en foto's voor de afdeling Ontwikkelingssamenwerking van het Ministerie van Buitenlandse Zaken geproduceerd en zij werkt sinds 2000 ook voor Helsinki-stadspublicaties.

Päivi Arvonen heeft verschillende solo fototentoonstellingen gehouden in Egypte en Finland. Haar zes fototentoonstellingen op vier continenten maakten deel uit van het programma voor het eeuwfeest van de Finse onafhankelijkheid in 2017.

Photo: Päivi Arvonen
Bear, photo Päivi Arvonen

De stilte en schoonheid van de Finse natuur ligt haar na aan het hart. Haar fototentoonstelling “Soul of the Forest – Ziel van het bos” benadrukt de schoonheid van de ongerepte Finse natuur. De meeste foto's zijn gemaakt in Noordoost-Finland (Koillismaa en Kainuu). Wilde bruine beren van de tentoonstelling werden gefotografeerd in Kuhmo, dicht bij de Russische grens in een "hutje" van Wildlife Safaris Finland, een bedrijf dat gespecialiseerd is in natuurfotografie, opgericht door de internationaal erkende natuurfotograaf Lassi Rautiainen. Wildlife Safaris biedt iedereen de mogelijkheid om te verblijven in het “hutje" in het midden van het ongerepte bos om de natuur en het wild te ervaren en te fotograferen.

Fototentoonstelling “Soul of the Forest” was tentoongesteld in de Finse ambassade in Bangkok, Thailand, van april tot augustus 2017 en in de Finse ambassade in Canberra, Australië, december 2017 - januari 2018.

Met deze tentoonstelling willen we de vele gezichten van de Finse natuur benadrukken - we staan ​​bekend als een winterbestemming, maar er is ook prachtige en ongerepte natuur na de wintermaanden.

De tentoonstelling is geopend op ma-vr 07.00 - 19.00 uur (do 07.00 - 21.30 uur) en op za 09.30 - 17.00 uur. Het Atrium is gesloten op vrijdag 27 april.

Atrium 

Finnair (www.finnair.com)
Voigt Travel (www.voigt-travel.nl)
Kone (www.kone.nl)
Reaktor (www.reaktor.nl)

Logos sponsors
Print deze pagina

Dit document

Bijgewerkt 5-4-2018


© Ambassade van Finland, Den Haag | Over deze site | Contact