Direct naar inhoud
Ministerie van Buitenlandse Zaken

De Finse striptekenaar Tommi Musturi in Den Haag - Ambassade van Finland, Den Haag : Actueel : Informatie

AMBASSADE VAN FINLAND, Den Haag

Ambassade van Finland
Fluwelen Burgwal 58
2511CJ Den Haag, Nederland
Tel. +31-70-346 9754, sanomat.haa@formin.fi
English | Nederlands | Suomi | Svenska |  | 
Font normaalFont groter
 
Nieuws, 19-9-2016

De Finse striptekenaar Tommi Musturi in Den Haag

De Finse striptekenaar Tommi Musturi uit Tampere zal op 5 november 2016 deelnemen aan het Crossing Border Festival in Den Haag.

Tommi Musturi kreeg in 2011 de prestigieuse Puupäähattu-prijs voor striptekenaars. Deze prijs is eerder bijv. aan Tove Jansson toegekend. Stripboeken van Musturi zijn in acht talen vertaald en er zijn veel van zijn tekeningen in verschillende publicaties in Europa en Noord-Amerika gepubliceerd. Werken van hem zijn bijv. in Kiasma en in het museum voor hedendaagse kunst in Tampere te zien.

De striptekeningen van Musturi zijn heel kleurrijk en vaak tekstloos. Hij gebruikt verschillende technieken. Musturi is behalve striptekenaar ook beeldend kunstenaar.

Musturi publiceert striptekeningen bij zijn Huuda Huuda en Boing Being -uitgeverijen en is actief bij het Kutikuti-striptekencollectief.

De laatste striptekenroman, "Suurin piirtein Samuel", komt in september in negen landen tegelijkertijd uit. Het boek speelt in een fantasiewereld; het thema van het boek is het individu en het begrip vrijheid. Een ander werk van Musturi is bijv. de vijfdelige albumserie "Toivon kirjat" (bevat meer dan 1300 individuele illustraties), die ook in het Frans en in het Engels gepubliceerd is.

Het Crossing Border Festival biedt onze lezers de mogelijkheid om kortingskaarten voor het festivalprogramma van 5 november te kopen. Tommi Musturi neemt  deel aan het Graphic Novel -programma. De kaarten kosten normaal € 31,-. Via deze link kan je kaarten met € 10,- korting bestellen. Het kaartje geeft ook toegang tot andere acts op deze avond.

Print deze pagina

Dit document

Bijgewerkt 21-9-2016


© Ambassade van Finland, Den Haag | Over deze site | Contact