Direct naar inhoud
Ministerie van Buitenlandse Zaken

Afscheidsbrief van Ambassadeur Liisa Talonpoika - Ambassade van Finland, Den Haag : Actueel : Informatie

AMBASSADE VAN FINLAND, Den Haag

Ambassade van Finland
Fluwelen Burgwal 58
2511CJ Den Haag, Nederland
Tel. +31-70-346 9754, sanomat.haa@formin.fi
English | Nederlands | Suomi | Svenska |  | 
Font normaalFont groter
 
Nieuws, 14-9-2015

Afscheidsbrief van Ambassadeur Liisa Talonpoika

Beste vrienden,

Vandaag beëindig ik mijn werkzaamheden als ambassadeur van Finland in Nederland. Ik ga terug naar Finland.

Ambassadeur Liisa Talonpoika

Toen ik twee jaar geleden hierheen kwam, verwachtte ik interessant werk, deskundige mensen en goede fietspaden aan te treffen, maar Nederland en Den Haag hebben al mijn verwachtingen overtroffen. 

Mijn collega’s op de ambassade en alle mensen die ik in mijn werk en vrije tijd heb ontmoet, waren bekwaam, hulpvaardig en vrijmoedig. In het begin zelfs verbluffend recht voor z’n raap, wat ik in de loop van de tijd juist enorm heb leren waarderen. In deze twee jaar heb ik ook gezien hoe de Nederlandse economie zich herstelde. Ik heb bewondering voor de pragmatiek en doelgerichtheid waarmee die omslag tot stand is gebracht. Ik denk dat die een goede basis bieden voor de samenwerking tussen ondernemingen en andere actoren. De relaties tussen onze landen zijn uitstekend en Nederland is in veel opzichten een natuurlijke partner voor Finland.

Ook internationale organisaties maakten een drukke tijd door. De volhardende inzet van de OPCW in de strijd tegen chemische wapens werd beloond met de Nobelprijs voor de Vrede.  Het Internationaal Strafhof ging gebukt onder een toenemende werklast en tegenstrijdige politieke druk. In beide organisaties zetten capabele mensen zich in om ervoor te zorgen dat de wereld een betere plaats wordt om in te wonen en leven. Dat werk is juist nu hard nodig.

Ik wens iedereen het allerbeste toe en bedank mijn samenwerkingspartners voor de vruchtbare tijd hier in Nederland. Ik ga met weemoed naar Helsinki.

Ik keer terug naar de afdeling Europa van het Finse Ministerie van Buitenlandse Zaken, zodat Nederland gelukkig niet uit mijn agenda verdwijnt.

Ik laat hier ook veel goede vrienden achter.  

Liisa Talonpoika

Ambassadeur

Print deze pagina

Dit document

Bijgewerkt 14-9-2015


© Ambassade van Finland, Den Haag | Over deze site | Contact